Černé čaje

Černý čaj bystří ducha, rozveseluje mysl, obměkčuje srdce, usnadňuje chápání, zabraňuje spánku a občerstvuje tělo. Obsahuje velké množství různých látek, které ovlivňují jeho vůni, chuť, barvu i působení na lidský oranizsmus. Mezi nejvýznamnější patří kofein (v čaji nazývaný též tein), třísloviny, které dávají čaji jeho typickou, lehce svíravou a natrpklou chuť, vitamín B1, vitamín P, fluor a některé další minerální látky.

Černý čaj by se měl louhovat dvě až tři minuty, pokud chceme aby nás čaj povzbudil, pět minut pro působení na zažívání. Záleží na druhu a chuti čaje, které chcete docílit. Z jedné dávky čaje připravte pouze jeden nálev. Jinak by čaj ztratil svou výraznou chuť. U čínských čajů lze připravit více nálevů, to samé platí i pro čaje Pu-Erh.

Přavzato z http://www.oxalis.cz


V této kategorii nejsou žádné výrobky.